Gemeenteraad verdeeld over komst islamitische middelbare school

De PVV in de gemeenteraad noemt de goedkeuring van het Ministerie van Onderwijs om een islamitische middelbare school toe te staan in Den Haag “krankzinnig”. De Partij van de Eenheid reageert juist verheugd. “Het werd hoog tijd. We willen de stichting graag feliciteren.”

Stichting De Ozonlaag wil de scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo vestigen in de Schilderswijk. De aanvraag voor havo is afgewezen, maar als alles doorgaat krijgt de school wel een mavo- en een vwo-afdeling. “Het wordt een school waar veiligheid en geborgenheid centraal staan en we zullen bijvoorbeeld geen Kerstmis vieren. Maar er is geen sprake van nieuwe verzuiling. Op de school is iedereen welkom”, zegt Arnoud van Doorn (kleine foto) van de Partij van de Eenheid.

Zijn collega Elias van Hees van de PVV vreest het ergste. “Kinderen, van welke afkomst dan ook, dienen in onze stad beschermd te worden tegen de kwaadaardige ideologie die islam heet. Meer islamitische hersenspoeling betekent meer intolerantie, meer geweld, meer segregatie en veel minder vrijheid. Het stadsbestuur zou er daarom goed aan doen om per direct mede te delen aan het ministerie dat ze het heen en weer kunnen krijgen.”