Gemeente krabbelt terug: “Wijkbanenplan was geen belofte”

Het Wijkbanenplan Schilderswijk/Transvaal mag niet gezien worden als een belofte om 500 banen te creëren of 500 jongeren aan een baan te helpen. Dat schrijft het stadsbestuur in antwoord op vragen van Abdou Khoulani van de Partij van de Eenheid in de gemeenteraad.

“Het Wijkbanenplan heeft als ambitie om met circa 850 jongeren uit de Schilderswijk en Transvaal in gesprek te komen en om eind 2016 circa 500 van deze jongeren naar werk, een leerwerkplek of naar school te hebben begeleid”, antwoordt het stadsbestuur. En dat is dus wat anders dan een belofte.

Tot nu toe zijn slechts 31 jongeren gestart aan een baan of een project met een baangarantie. Daarnaast worden jongeren terug geleid naar school en is er een groep die begeleiding ontvangt vanuit het project Jongeren en Participatie. De gemeente verwacht dat veel van die jongeren “doorstromen voor bemiddeling naar werk”. “We gaan ervan uit dat dit in de tweede helft van 2016 zichtbaar zal worden.”