Partij van de Eenheid: “Haags anti-discriminatiebeleid faalt”

Ambtenaren die zich schuldig maken aan discriminatie moeten worden ontslagen. Van leerbedrijven die discrimineren bij stageplekken moet de erkenning worden ingetrokken. Dat zijn enkele van de maatregelen die de Partij van de Eenheid in de gemeenteraad voorstelt om discrimnatie tegen te gaan.

Uit cijfers van de Landelijke Vereniging tegen Discriminatie blijkt dat het aantal meldingen van discriminatie van moslims in de regio Den Haag is verdubbeld. Veel islamitische jongeren in het MBO en HBO zeggen bij het zoeken naar een stageplek gediscrimineerd te worden. “Het Haagse anti-discriminatiebeleid faalt dus op alle fronten”, zegt fractievertegenwoordiger Arnoud van Doorn namens de partij.

“Discriminatie, uitsluiting, vernedering en uitzichtloosheid zijn mede-oorzaak van radicalisering. De meeste uitreizigers naar Syrië en Irak komen uit de regio Den Haag. Ook dat is een reden om dit punt met grote prioriteit op te pakken.” De partij heeft daarom een lijst gemaakt met zeven actiepunten. “Onze fractie is het vele praten en mooie woorden zat en wil nu concrete maatregelen.”

Luister hier naar een interview met Arnoud van Doorn in het programma Nieuwslicht op Den Haag FM.